Günümüz teknolojisinin olağanüstü şekilde gelişmesiyle kurumların hedeflerine ve amaçlarına ulaşabilmeleri için IT departmanları çok önemli bir hale gelmiştir.
Gün geçtikçe hızla gelişen ve büyüyen bilişim ve teknoloji dünyası, bilişimi ve teknolojiyi daha etkin, daha aktif kılmak için zamanla profesyonel, IT alanında uzman kişilere ihtiyaç duyulmaya başlanmıştır
Bilgi Teknolojilerinde, IT alanındaki gelişmeleri takip etmek özellikle farklı alanlarda hizmet veren kuruluşlar için zor ve maliyetli olacağından, DestekOffice olarak siz değerli müşterilerimiz için bu görevi üstleniyoruz.
Firmamız IT Danışmanlık alanında Veri Tabanı, Sanallaştırma, Network, Storage, server, desktop, bilgi güvenliği gibi en kritik noktalarında müşterilerimiz için en uygun ve uyumlu teknolojileri öneriyoruz.
IT Danışmanlık hizmetlerimiz ile şirketinizin, bilişim altyapısı analiz edilir, varsa darboğazlar belirlenir ve raporlanır. IT Danışmanlarımızın hazırladığı bu analiz raporları ile ihtiyaçlarınız belirlenir ve şirketinize en uygun donanım ya da yazılım alt yapısı önerinize sunulur. Çözüm ve uygulama aşamasında ise deneyimli teknik ekibimiz tarafından hizmetiniz en iyi şekilde sizlere sunulur.
Ayrıca DestekOffice olarak edindiğimiz birikim ve tecrübelerle hizmetimizi en yüksek kalitede ve doğru şekilde sizlere aktarmayı sağlıyoruz.
Şirketler teknolojik destek ihtiyaçlarını profesyonel kurumsal kadrosu olan ve iş için en doğru IT Danışmanlık adresine ulaşmak zorundadırlar.
IT Danışmanlığı konusu hakkında sorularınız ve görüşleriniz için lütfen DestekOffice [email protected] ile iletişime geçiniz.
IT İngilizcede Information Technology kelimesinin kısaltmasıdır ve Türkçede Bilgi Teknolojisi kelimesinin karşılığıdır. Bu sebeple IT, Türkçede BT olarak kısaltılır. Teknoloji danışmanları olarak da bilinen IT danışmanları, iş ve IT sorunları hakkında yardım ve tavsiye arayan endüstriyel ve ticari müşterilerle sözleşmeli çalışma yürüten kişilerdir.
IT danışmanlığı, müşterilerin işletmeleri için neye ihtiyaç duyduklarını anlamak ve bu iş sonuçlarını elde etmek için bilgisayar teknolojilerini nasıl kullanabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunmakla yükümlüdür. IT danışmanlarına ihtiyaç duyan çeşitli iş alanları mevcuttur. IT danışmanlarının işverenleri genellikle yazılım şirketleri, kamu hizmeti şirketleri, finans kuruluşları, büyük özel kuruluşlar ve profesyonel hizmet firmalarıdır. Her ne kadar IT danışmanları bu firmalarda işe başlasa da birkaç yıllık deneyimin ardından serbest de çalışabilirler.
IT danışmanı olmayı planlayanlar için kariyer basamakları oldukça standarttır; IT danışmanı, kıdemli IT danışmanı ve son olarak proje yöneticisi. IT danışmanları aylık olarak maaş alabilecekleri gibi yapılan anlaşmaya göre günlük veya haftalık olarak da para alabilir. IT danışmanları, aynı anda birden fazla müşteri veya firmayla çalışabilirler ve bu sebeple zaman yönetimini iyi yapabilmeleri gerekmektedir.
IT danışmanı olmanın çeşitli avantajları mevcuttur. Öncelikle işini yapan IT danışmanlarının istihdamı yüksektir. Ayrıca genellikle daimi personellerden daha fazla para alırlar ve daha esnek çalışma saatlerine sahiptirler. IT danışmanlığı, genellikle farklı sektörlerde ve alanlarda ulusal ve uluslararası çok çeşitli deneyim sağlar. Ayrıca serbest çalışan IT danışmanları, vergi avantajlarından da faydalanır.
IT Danışmanlığı Nedir?
IT danışmanı olarak da bilinen bir bilgi teknolojisi danışmanı, işletmelerin teknoloji aracılığıyla değer kazanmasına ve performanslarını optimize etmesine yardımcı olur. IT danışmanları stratejik veya operasyonel görevler üstlenirler ve aynı zamanda müşteriye uygulamada yardımcı olurlar. IT danışmanları belirli bir ihtiyaca yanıt vermek için bir prototip veya yazılım geliştirmeyi veya kullanıma sunmayı sağlarlar. Bir IT danışmanının rolü, bilgi teknolojisini işletmelere entegre etmeye ve müşterilere hedeflerine ulaşmaya yardımcı olmak için bilgisayar teknolojilerini nasıl daha verimli kullanacaklarını göstermeye odaklanmaktır.
IT danışmanının her günü birbirinden farklı geçer ve bu, müşterinin ihtiyaçlarına göre değişkenlik gösterir. Her proje farklıdır ve IT danışmanlığını, sıradanlığı sevmeyen birçok kişiye çekici kılan da budur. Bir müşteriyle gereksinimlerini tartışmak, projenin kapsamını belirlemek, iş uygulamalarını anlamak için müşterinin ofisini ziyaret etmek, yazılım ihtiyaçlarını belirlemek için personel ile görüşmek, çözümleri araştırmak, çözümleri ve sistemleri satın almak, sistemleri test etme ve kurmak, kullanıcıları eğitmek, teknik destek sunmak ve potansiyel müşterilere pazarlama yapmak gibi pek çok farklı görev aynı gün içerisine toplanabilir. Aynı anda birden fazla projeyle uğraşan IT danışmanı, her projenin farklı aşamalarında olabilir ve odağını tek bir günde bir aşamadan diğerine kaydırabilir. Danışmanlığı bu kadar zorlaştıran da budur.
IT danışmanı olmayı planlayan kişilerde belirli yeteneklerinin olması gerekir. Bu yetenekler, detaylara dikkat etmek, problem çözme becerisine sahip olma, analitik ve teknik beceriler, son teslim tarihlerini karşılamak için etkili zaman yönetimi becerileri, baskı altında çalışabilme yeteneği, aynı anda çoklu görev yeteneği ve iletişim becerisidir. IT danışmanları teknolojiye ayak uydurmalı ve danışmanlık araçlarını sürekli olarak geliştirmeli ve güncelleştirmelidir. IT danışmanlarının işleri memur düzeninde olmadığından bazı günler elinde az, bazı günlerse çok işi olabilir. Bu sebeple IT danışmanları saat konusunda esnek olmalıdırlar.
Bazı şirketler IT danışmanlığını öğrencilerden alsa da genellikle bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, işletme veya matematik lisans bölümlerinin birinden mezun olunması gerekir.
IT Danışmanlık Hizmetleri
IT danışmanları genellikle şu hizmetleri verir; bir kuruluşun verilerini analiz etmek, bilgi sistemi gereksinimlerinin belirlenmesi ve proje hedeflerinin tanımlanması, uygun donanım, yazılım ve sistemler hakkında önerilerde bulunmak, yeni sistemleri ve yazılımları tasarlamak, kurmak, denemek ve ortaya çıkan sorunları gidermek, bilgi derlemek ve sunmak, rapor ve dokümantasyon hazırlamak, bilgisayar sorunlarını onarmak ve virüsleri temizlemektir. Şirketler, ekip üretkenliğini artırmak ve harici görüş almak için de IT danışmanlığı hizmeti alabilirler.
IT danışmanları bir projeyi birkaç adımda yürütür. Öncelikle bilgi ve veri toplamak amacıyla şirket içindeki belirli çalışanlarla görüşmeler yapılır. İyi bir IT danışmanı, bu aşamada işin gereksinimlerini ve kapsamını detaylı bir şekilde kavrar. İkinci adım, toplanan verilerin analiz edilmesinden oluşur İşin uygulamalarını ve doğasını anlayan IT danışmanı bu aşamada zaman ölçeği ve gerekli kaynakları içeren bir eylem planı geliştirir. Daha sonra, IT danışmanı tavsiyeleri ve eylem planlarını formüle etmek için her konuyu kurum içi ilgili çalışanlarla tartışır. Son olarak, IT danışmanı analizlerinin sonuçlarını teslim eder ve uygun çözümler önerir. IT danışmanları şirket içinde diğer IT danışmanları, uzman danışmanlar ve proje yöneticilerinden oluşan bir proje ekibiyle çalışırlar. Burada sözlü ve yazılı iletişim kurmak önemlidir.
Bir IT danışmanı, IT sistemleri konusunda uzman olmaktan ve tavsiyelerde bulunmaktan daha fazlasını yapabilmelidir. Müşteriyle anlaştıktan sonra müşterilerine sistemler hakkında eğitim verebilmeleri için teknik becerilere sahip olmaları gerekir. IT departmanlarına ve personeline konu hakkında detaylı bilgi vermenin yanı sıra teknik yardım sunması da gerekebilir.
IT danışmanlığı, birçok katmanı olan detaylı bir iştir. Ancak analitik zekaya sahip ve aynı anda birden fazla işe odaklanabilenler için oldukça zevkli bir meslektir.