Macbook Air Tamiri

Birçoğumuzun Macbook Air tercih etmesinin en önemli nedenlerinden biri Macbook’un kullanışlı ve özelliklerini bulması kolay oluşudur. Macbook kullanıcıları, sürücü güncellemeleriyle uğraşmak, bloatware’in neden olduğu sorunları düzeltmek veya virüslerden kurtulmaya çalışmak için saatler harcamak zorunda değildir. Ancak bazen bir Macbook’ta bile işler ters gidebilir. Macbook Air tamirinin çeşitli yolları olabilir. Macbook Air’in kısa süreli tamiri de mümkündür ancak kullanıcılar için en iyi çözüm yöntemi sorunun ne olduğunu kavrayıp buna bağlı olarak Macbook Air tamirine girişmektir

Macbook Air tamiri kadar bakımı da önemlidir ki bu sayede leptobun kullanım kolaylığı artar, batarya süresi uzar ve verileriniz yedeklenir. Macbook Air’in tamirini yaptıktan sonra bakım yapıp yapmamaya karar vermek sizin tercihinizdedir. Düzgün bir şekilde bakımı yapılırsa, MacBook’lar uzun yıllar sorunsuz çalışabilir. Bir Macbook Air’i on yıl kullanmak çok da mantıksız değildir. Her ne kadar 6-7 sene sonra ne yaparsanız yapın leptop yavaşlasa da daha basit işlerinizi halletmek için idealdir.

Macbook Air tamirini evde kısa yollarla gerçekleştirmeyi denedikten sonra istediğiniz sonuca ulaşamazsanız Apple teknik servisine gitmeniz gerekir. Burada teknik servis hizmeti almak için yer seçerken dikkat etmeniz gereken şey size leptoba format atıp geri vermemeleri ve sorunu çözdükten sonra aksesuarı değiştirirlerse bunu lisanslı ürünlerle yapmalarıdır.

Macbook Air’in tamirinin zaten diğer teknoloji markalarına göre daha kolay olmasının yanı sıra Apple’nin 2020’de çıkardığı yeni Macbook Air modellerinde servis ve onarımı kolaylaştırmak için kasa içindeki bileşenlerin düzeninde de değişiklikler yapılmıştır. Apple bu gelişimi, tamir edilemeyen Macbook Air’lerin çöp olması sebebiyle çevreci sebeplerle gerçekleştirdi.

Macbook Air Tamiri Nedir?

Macbook Air’in tamirine en çok ihtiyaç duyan sorunlar Macbook’un açılmaması, ekranda yanıp sönen soru işaretinin varlığı,  karşınıza gri veya mavi ekran çıkması, Macbook Air önyükleme diskinde bir problemin olması, Macbook’un kapatılamaması, leptobun donması veya yavaş çalışması, Macbook Air’in USB bağlantısının çalışmaması, Macbook’un Wi-Fi’ye bağlanamaması, Bluetooth özelliğinin çalışmaması, Macbook’un şarj olmaması ya da şarjının çok hızlı bitmesi, grafik sorunlarının olması, Macbook Air’in çok gürültülü çalışması ve çok çabuk ısınmasıdır.

Macbook Air tamiri, bu sorunların birine veya aynı anda birkaçına cevap verir. Macbook Air tamiri, evde yapılabileceği gibi teknik servise götürülmesi de gerekilebilir. Ancak eski modelleri Apple teknik servisleri artık tamir etmediğinden eski Macbook Air’in sorunlarının evde çözülmesi zaruridir. Apple teknik servislerinde artık tamir edilmeyen Macbook Air modelleri, MacBook Air‌ (11 inç, 2013) MacBook Air‌ (13 inç, 2013 2013), ‌MacBook Air‌ (11 inç, 2014), MacBook Air‌ (13 inç, 2014), ‌MacBook Pro‌ (13 inç, 2014) olarak sıralanabilir.

Apple teknik servisinin sağladığı hizmet, sorun garanti, AppleCare + veya tüketici yasası kapsamındaysa ücretsizdir. Ancak sorun kapsam dahilinde değilse, fiyat tamir türüne göre değişkenlik gösterir. Apple markalı aksesuarlar Apple’nin 1 senelik garantisi kapsamındadır. Garanti, normal kullanımdan dolayı yıpranan bataryaları kapsamaz. Garanti süresi bittikten sonra herhangi bir aksesuarda bir problem yaşanırsa bunları satın almak mümkündür. Ancak aksesuarların fiyatlarından dolayı çoğu kişi aksesuarları yenilemeyi düşünmez.

Macbook Air Tamiri Nasıl Yapılır?

Macbook Air tamiri yaparken en iyisi mümkünse önce sorunu teşhis etmektir. Bunun haricinde uygulanan çözümler kısa sürelidir ve bir zaman sonra etkinliğini kaybedecektir.

Bazen, Macbook Air’in hatalı davranmasına neden olan sorunun ne olduğu hemen belli olmaz, bu nedenle soruna neyin neden olduğunu belirlemek için birkaç adımdan geçmeniz gerekecektir. Sorunu teşhis ederken dikkat edilecek hususların kontrol listesi mevcuttur ve bunları tek tek kontrol ederek sorunu bulmanız mümkündür.

Öncelikle eğer hata mesajı alıyorsanız bu mesajdaki hata kodunu aratarak çözüme ulaşabilirsiniz. Sorunun ne zaman başladığına dikkat ederek de Macbook Air’in sorunu teşhis edilebilir. Bir program yüklendikten sonra sorunlar ortaya çıktıysa Macbook Air, bu programa bağlı hata veriyor olabilir.

Ayrıca MacOS’un en son sürümünü çalıştırıp çalıştırmadığınızı kontrol edin, en güncel sürümü kullanmamak da Macbook Air’de soruna yol açabilir. Daha sonra sorunun Macbook Air’inize bağlı bir USB ya da telefondan kaynaklanıp kaynaklanmadığını görmek için leptobunuzdan kabloları çıkarın.

Eğer sorun bunlardan kaynaklanmıyorsa Macbook Air’inizin disk alanını kontrol edin. Kalan disk alanı %10’un altındaysa sorunun bu olma olasılığı çok yüksektir. Ayrıca Macbook Air’in hafızasını bir şeyin meşgul edip etmediğini öğrenmek için etkinlik monitörünü kontrol edebilirsiniz. Uygulamalardan disk izlencesine bakmak da bu durumda faydalı olacaktır.

Macbook Air’i güvenli modda başlatarak Macbook’unuzla ilgili sorunları teşhis edebilirsiniz. Güvenli modda başlattığınızda, Macbook Air’inizin başlangıç ​​öğeleri ve bazı yazılımları yüklemeyecektir. Mod ayrıca başlangıç ​​diskinizde bir kontrol gerçekleştirir böylece sizi sorunlar konusunda uyarabilir. Ayrıca başlangıç ​​diskini onarmak, MacOS’u yeniden yüklemek ve daha fazlası için Macbook Air’i kurtarma modunda başlatabilirsiniz.

Macbook Air’inizin sorununu bulduktan sonra tamirini gerçekleştirmek çok daha kolay olacaktır.

 

 

Hemen Ara